Anchormatic Ankarspel ep-500

 
     
 

Fullständig kontroll

 
     
  Lätt kompaktmodell, väger endast 19 kg! Ett ankarspel som underlättar ankringen maximalt för alla ombordvarande och är idealiskt vid ensamturer. Du sköter enkelt och smidigt ankringsprocessen från förarplatsen med hjälp av frikopplingsfunktionen. Med radiokontrollen (tillval) kan du justera din ankring exakt på centimetern (även från land), sträcka upp eller släppa ut.  
     
 

Tyst och smidigt

 
     
  Drivmotorn är placerad i bandtrumman, vilket ger en tyst gång samt att den isoleras från yttre påverkan. Patenterad mekanisk frikoppling, helt utan elektronik. Linföraren styr bandet jämt över trumman vilket eliminerar trassel samt gör spelet extremt utrymmessnålt.  
     
 

Fördelar med band

 
     
  Bandet är tillverkat av slitstarkt polyester och impregnerat mot vattenabsorbtion. Behagligt att handskas med. Dess brottgräns är hela 3 ton (starkare än en 8 mm kätting). Bandets breda yta ger en dämpande effekt i vattnet, vilket i sin tur ger en fjäderverkan vid ankring och förtöjning.  
     
 

Patenterad frikoppling

 
     
  Helt mekanisk frikoppling utan elektronik. Kan med ett enkelt manuellt grepp frikoppla/låsa kopplingen på ankarspelet vid ett ev. Strömbortfall.  
     
 

Strömsnålt

 
     
  Tack vare drivningen, som har en 90% verkningsgrad (jämfört med en traditionell snäckväxel med endast halva verkningsgraden), har detta ankarspel mycket högre dragkraft i förhållande till motoreffekten, vilket gör ankarspelet extremt strömsnålt.  
     
 

Automatstopp

 
     
  Med automatstoppsfunktion stannar ankaret först i tvättläge och går därefter i krypfart med starkt reducerad kraft till parkeringsläge, där det stannar automatiskt.  
     
 

Digitalt räkneverk

 
     
 

Med det digitala räkneverket (tillval) kontrollerar du från förarplatsen att ankaret löper ut som det ska, och du ser hur många meter band som är ute när du kommer in till land. Även när du vinschar in ankaret så ser du på displayen när ankaret kommer upp mot båten och du kan göra dig beredd för avfärd, vilket ger en säkrare hantering.

 
     
 

12V och 24V

 
     
  Anchormatic ep-500 ankarspel finns i två utföranden:
12 Volts motor och elektronik
24 Volts motor och elektronik.
 
     
     
     
 

Anchormatic Ankarspel Light

 
     
 

Likheter och skillnader

 
     
  Anchormatic Ankarspel Light har samma mekaniska grundkonstruktion som modell ep-500.  
     
  Den inbyggda motorn är enbart avsedd för 12 V spänning.  
     
  Elektronikversionen i modell Light är standard, vilket innebär att den inte har automatstopp. Det betyder att ankaret inte först stannar i tvättläge vid inhalning utan halas in med konstant hastighet hela vägen. Vid inhalning av ankaret har man manuell kontroll av ankarlinan och stoppar inhalningen när man ser ankaret i vattnet och i korta intervaller halar in tills ankaret är i transportläge.  
     
     
     
     
     
  Anchormatic Ankarspel ep-500  
     
  Dimensionerna är lika för alla tre modeller av Anchormatic Ankarspel.